Gelezen boeken 2022

It’s a wrap! Een nieuw jaar is begonnen. Veel mensen zijn al bezig met nieuwe voornemens. En ik blik nog even terug op vorig jaar. Ik heb namelijk 18 boeken gelezen in 2022. Welke boeken dat zijn, lees je in dit nieuwe blogartikel. Mijn leesdoel was het lezen van 22 boeken. Helaas niet gehaald dus. Iets met het opvoeden van een 4- en 2-jarige ;-). Maar ik ben heel tevreden.

Een aantal leuke feitjes:

18 gelezen boeken, kortste boek had 128 pagina’s, langste boek had 480 pagina’s en 6.261 pagina’s in totaal.

1. Jenny Colgan – Zoek de zon op

Dit is het tweede deel van de ‘Happy ever after’-serie. De boeken van Jenny zijn heerlijk om te lezen. ‘Zoek de zon op’ gaat over Zoë die Londen verlaat met haar zoontje voor een oppasbaan in Schotland. Niet alles verloopt zoals ze verwacht had maar ze voelt zich wel op haar gemak.

2. Tess Gerritsen – De laatste sterft

‘De laatste sterft’ (#10 Rizzoli/Isles serie) gaat over een aantal tieners die voor de tweede keer een aanslag overleven. Tess Gerritsen weet er weer een spannend verhaal van te maken.

3. Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Altijd als ik denk dat het niet erger kan, lees ik weer een boek van Tess Gerritsen en is het verhaal nog huiveringwekkender dan het voorgaande deel. Zo ook dit deel. In ‘Sterf twee keer’ (#11 Rizzoli/Isles serie) worden verschillende moorden aan elkaar gekoppeld waarbij het slachtoffer ondersteboven is opgehangen zoals een luipaard met zijn prooi doet. Alleen was de moordenaar geen luipaard.

4. Jenny Colgan – Eindeloos dichtbij

In dit laatste deel van de serie ‘Happy ever after’ volgen we Lissa die van baan en huis ruilt met de Schotse Cormac. Ze moet even wennen maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Wederom een mooi liefdesverhaal als afsluiter van deze serie.

5. Tess Gerritsen – Ik weet een geheim

In 2011 las ik het eerste deel van de Rizzoli en Isles serie. Inmiddels 11 jaar later las ik het 12e deel van deze serie. Ik dacht dat de serie nu klaar was maar ik ontdekte vandaag dat er een 13e deel is. Dus die heb ik meteen gereserveerd bij de bibliotheek :D.

6. De dr. Ludidi vastenmethode

Jaren geleden heb ik me wel eens aan het vasten gewaagd maar omdat ik altijd om 06:00 uur op was kon ik het niet goed volhouden. Ook wist ik er te weinig van. Ik wilde weten waarom vasten zo goed is voor het lichaam. In dit boek kreeg ik mijn antwoorden én de handvatten om het zelf opnieuw te proberen.

7. Julie Caplin – De kleine theewinkel in Tokyo

Eigenlijk is dit het 6e deel uit de serie ‘Romantic Escapes’. Helaas waren de andere delen niet beschikbaar in de bibliotheek (ook niet in andere vestigingen). Ik besloot dit deel toch te lezen. En dat is heel goed te doen. Een heerlijke feelgoodroman.

8. Robyn Carr – Thuis in Virgin River

Ik heb Virgin River op Netflix gezien. Heerlijke serie! Dus ik wilde ook graag aan de boekenserie beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Fijn om weer in het leven van Melinda Monroe te duiken. De volgende delen staan nog op mijn lijstje (ik lees series nooit meteen achter elkaar).

9. Lucinda Riley – Parel

Ondanks dat ik gek ben op de boeken van Lucinda, lees ik bewust maar één boek per jaar. Ik wil gewoon zo lang mogelijk genieten van deze serie. Ik verheug me dan ook op het volgende deel (Maan) dat ik kreeg voor Sinterklaas.

10. Charlie Mackery – De jongen, de mol, de vos en het paard

Beste (kinder)boek aller tijden. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. 

Een mooi citaat uit het boek:

‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de mol. ‘Dat wie ik ben, genoeg is.’ zei de jongen.

11. Jenny Colgan – Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

Dit 4e deel van de kleine bakkerij-serie was niet het beste deel. Maar toch leuk om te lezen. Ik ben echt gaan houden van het prachtige eiland Mount Polbearne.

12. M.J. Arlidge – Iene miene mutte

M.J. Arlidge is een nieuwe schrijver op mijn lijstje. Mijn vriendin vertelde dat hij goede boeken schreef. Dus ik leende een exemplaar in de bibliotheek (#1 Helen Grace serie). En ik ben blij verrast. Het verhaal begint als een meisje amper nog in leven is toen ze het bos uit liep. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

13. Lisette Jonkman – Helemaal het einde

Ik vond de verkikkerd-serie echt helemaal het einde. Dit boek niet zo. Naarmate het verhaal vorderde, begon ik me steeds meer te ergeren aan Roxy (een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland). Volgende keer/boek beter.

14. Kris Verburgh – De voedselzandloper

De voedselzandloper is een boek met wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Niet dat ik alles aanneem wat gezegd wordt. Maar ik vind het interessant om te lezen.

15. Annegreet van Bergen – Gouden jaren

Dit boek was zo leuk om te lezen. Het beschrijft de veranderingen van 1950 tot nu. Echt ongelofelijk wat er allemaal veranderd is. Dit is trouwens ook leuke gespreksstof met 60+’ers.

16. Shakti Gawain – Creatief visualiseren

In het kader van ‘Law of attraction’ las ik dit boek. Maar het was niet wat ik ervan verwacht had. Op de een of andere manier vond ik het te simpel. Het ging vooral over affirmaties en een paar oefeningen die ik ken van hypnotherapie.

17. Lisette Jonkman – Schrijven kreng!

Een boek om je een schop onder de kont te geven en (eindelijk) te beginnen met schrijven. Helaas voor mij gaat het vooral over het schrijven van een fictief verhaal of boek. Ik was meer op zoek naar hulp bij het schrijven van non-fictie.

18. Jenny Colgan – Het cupcake café

Omdat ik dit boek al drie keer verlengd had bij de bibliotheek (andere boeken waren nog niet uit), las ik ‘m uiteindelijk als luisterboek. Het nadeel van luisterboeken bij mij: ’s avonds val ik erdoor in slaap en overdag heb ik geen tijd. Dus het heeft toch nog even geduurd voordat ik het boek uit had. Maar ik hou van bakken (en cupcakes), dus dit vond ik weer een heerlijk verhaal. Ik heb het vervolg inmiddels al geleend bij de bibliotheek.

Hoeveel boeken heb jij in 2022 gelezen? En wat waren absolute toppers?

Liefs, Michelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *