schrijven

Ontdekken wat je graag doet

Iemand zei lang geleden tegen mij: ‘Als jij iets leuk vindt om te doen, ga je er volledig voor. Maar na een tijdje zwakt je enthousiasme af en begin je weer aan een nieuwe hobby.’ Als ik er zelf over nadenk zit er wel een kern van waarheid in. Als kind had ik meerdere hobby’s en deed ik aan verschillende sporten. Zo herinner ik me een gewone schoolweek waarin ik moest turnen, zwemmen, dansen, paardrijden en muziekles had. Ik had te veel keuzes en ik wist niet zo goed wat ik het leukste vond om te doen. Op een latere leeftijd ging het op een andere manier. Zo heb ik een hele tijd taarten gedecoreerd tot dat ik er een hekel aan had. Ook het lezen van boeken deed ik een periode elke vrije minuut van de dag. Toen ik ‘uitgelezen’ was, heb ik een jaar lang geen boek meer aangeraakt. Dus toen ik zes jaar geleden begon met bloggen, moest ik denken aan wat er jaren geleden tegen mij gezegd werd. Zou het bloggen ook weer een fase zijn? Weer een hobby die niet blijvend was? Toch voelde ik dat ik na jaren van ontdekken eindelijk iets had gevonden wat bij mij hoorde. Schrijven deed ik immers al jaren. Of het nu in mijn dagboek was of in de vorm van een kort verhaal. Dus ik ben mijn blog gestart en nu blog ik nog steeds.

Dat ik pas op mijn 26e erachter ben gekomen wat ik graag doe, vind ik jammer. Ik heb daardoor een opleiding afgerond op een werkgebied waar mijn passie niet ligt. Achteraf had ik liever een andere opleiding gedaan. Maar ik werd voor mijn gevoel gedwongen om op mijn 18e al een definitieve keuze te maken. Op dit moment ben ik bezig met het maken van nieuwe keuzes. En misschien hoort daar ook wel een nieuwe opleiding bij. Erg spannend allemaal. Wat ik jou wil meegeven na het vertellen van mijn verhaal: volg je hart in het maken van keuzes en het is nooit te laat om te doen wat je graag doet.

Liefs, Michelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.