verona

Mijn eerste vakantie met een baby

Ik keek erg uit naar onze vakantie, maar tegelijkertijd zag ik er ook tegenop. Want hoe zou onze eerste vakantie met een baby van 9 maanden verlopen? Ik was bang dat Linn de hele rit van ruim 1000 kilometer constant zou huilen. Dat ze in tegenstelling tot thuis op vakantie niet zou slapen. En dat ik überhaupt niet aan ontspannen toe zou komen. Deze doemscenario’s hebben zich gelukkig allemaal niet voorgedaan. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb wel echt moeten wennen en de ‘vakantieknop’ was niet op dag één al om.

Het reizen bleek een peulenschil te zijn met een lieve baby die vooral geslapen heeft. Als ze wakker was keek ze met veel plezier naar filmpjes van Nijntje en snackte ze van de soepstengels die ik haar toestopte (soepstengels zijn echte lifesavers). Linn was haar rustige zelf. De onrust zat dus vooral in mij.

Een dag na aankomst was mijn onrust nog steeds aanwezig. De stortregen en het ontbreken van een kinderstoel in de stacaravan hielpen daar niet bij. Toen realiseerde ik me ineens wat deze onrust bij mij veroorzaakte: het loslaten van het normale ritme. Want sinds ik na mijn zwangerschapsverlof in maart weer ben gaan werken, heb ik mezelf een ritme aangeleerd rondom Linn. Dat ritme werd nu verbroken en dat was even wennen. Maar na een aantal dagen had ik een nieuw ritme ontwikkeld. Eigenlijk was het precies wat ik thuis deed, alleen met minder middelen en ik was meer ontspannen want er was geen tijdsdruk. Je wordt creatief als je minder middelen hebt. Het opblaaszwembadje werd een deurhekje. De eettafel een commode. En door het ontbreken van tijdsdruk viel er een last van mijn schouders. Ik kon weer ontspannen en ik had geen tijdsbesef meer. Mijn vakantie was eindelijk begonnen.

Nu ik weer thuis ben, probeer ik het vakantieritme erin te houden. Ik wil me niet meer zo’n zorgen maken over de tijd en gewoon genieten. Met Linn en mijn man. Gewoon mijn ding doen. Én vaker vakantie nemen. Want mijn eerste vakantie met een baby heeft een nieuwe wereld voor me geopend. Vakanties zullen nooit meer zijn zoals ze voorheen waren, maar als het mij helpt om meer te ontspannen in mijn dagelijks leven, dan wil ik niet meer anders.

Liefs, Michelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *