woningmarkt

Haat aan de huidige woningmarkt

Als ik anderen zou moeten geloven gaat het de goede kant op met de huidige woningmarkt. Maar daar merk ik helemaal niets van. Laatst nog belde ik een makelaar om een bezichtiging te plannen voor een koophuis toen ik te horen kreeg dat ik daarvoor op een wachtlijst geplaatst werd. Op een wachtlijst om een huis te bezichtigen? Mijn mond viel open van verbazing. We zijn nu twee jaar op zoek naar een eigen huis om te kopen. En dit was de eerste keer dat ik hoorde van een wachtlijst. Het keerpunt is dus duidelijk nog niet geweest.

Ook de prijzen zijn nog steeds bizar hoog. Huiseigenaren vragen gerust 50.000 euro meer dan twee jaar geleden. Als je nu een huis koopt, krijg je de waarde er nooit meer voor terug. Ook is het vrij standaard om meer te bieden dan de vraagprijs. Doe je dat niet, dan krijg je het huis sowieso niet. Maar overbieden kun je niet meefinancieren en dus gaat het van je spaargeld af. Voor starters is dit allemaal niet te doen.

De huidige woningmarkt maakt me dan ook boos. We willen zo graag een leuk huis kopen om voor langere tijd te kunnen wonen. Ik huur nu al 12 jaar en ben echt toe aan een eigen plek waar je alles zelf aan kunt veranderen. Waarbij de maandelijkse lasten niet geheel weggegooid geld zijn. Maar ik heb het gevoel dat dat nog even gaat duren. Zijn we dan te veeleisend? Ik denk het niet. Het gaat om veel geld en dat wil ik niet ‘uitgeven’ aan een huis waar ik mij niet helemaal happy voel of kan gaan voelen. Wij zoeken dus maar verder. Ooit zal er een leuke huis op ons pad komen.

Liefs, Michelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.